At være med på noderne

For unge i forskellige generationer har det være svært at få mulighed for at høre lige den musik, man gerne vil. Forældrenes generationer har været i chok over kunstnernes udseende, deres tekster og hårheden i musikken. De fleste er mere åbne nu om dage, men det har været en svær start.

Det var illegale radiostationer, der spillede den musik, de unge gerne ville høre, når det kom til datidens musikmode, rock’n’roll, men i dag er der radiostationer dedikeret til rock og heavy, så du kan lytte til dem, når du har lyst.

Der har altid været pionerer, ikke kun på musikscenen, men

også blandt dem, der ville sikre, musikken kom ud til publikum. Det er næsten blevet mainstream, i hvert fald så meget at du kan læse om heavy i langt de fleste medier.

Undergrunden er der endnu

Men det er ikke der, du finder alt det nye. Der er stadig en stor undergrund, når det kommer til rock, heavy og metal. Meget af det findes på de små scener og i de små øvelokaler, der findes rundt omkring. Her mødes musikerne og øver og indspiller deres numre.

Noget de har lettere ved at få ud til et større publikum med de mange muligheder, der er i dag, med alle sociale medier, hvor man kan promovere sig selv. Det er tilsvarende problematisk, for der er rigtig mange om buddet, og dem, der har noget grundlæggende talent kan have rigtig svært ved at gøre sig hørt i mængden.

Det sætter store krav til musikerne selv, men også til dem, der arbejder for pladeselskaberne, for der er nu rigtig meget, de skal lytte til og opleve live.

zerif-lite