Musikken og tøjet

Musikken står aldrig alene, og der følger altid en stil med til musikken. For heavy metal er det meget forskelligt, hvad der er det foretrukne, for der er stor forskel på, om du spiller musik som Mötley Crue eller hører til i den mørkere del af heavy metal.

Men det er stadig med til den uniform, som de forskellige bands bruger til at identificere sig ved. det er det som er med til at give bands deres identitet og gøre, de skiller sig ud, og det, som de forskellige unge bruger. De kan kende deres egen “flok” på tøjet, og det, som de bærer af forskellige typer af makeup eller andet. Det er med til at give dem et tilhørsforhold til andre, som har samme interesse og smag i musik og andet. Sådan har det altid været, og det er ikke noget, som ser ud til at ændre sig i fremtiden.

Alle, som har været unge, kan alene på tøjet, makeuppen, håret eller noget helt fjerde genkende den tid, hvor de selv brugte musikken, tøjet og stilen til at identificere sig selv med de forskellige bands.

Det er svært ikke at smile, når der er hårmetalbands, som træder frem, det er musikken fra ungdommen, og ja i dag er der kun smil til overs for den mode, som denne ungdom, det var stilfuldt dengang, men i dag er det mildest talt grimt.

Musikken er dog en udtryksform, som altid vil bringe meget andet med sig og være talerør for en generation. Det ændrer sig ikke, for det er stadig sådan i dag, nu er det bare andre genrer af musik, som de unge identificerer sig med.