En lang rejse

Heavy metal er en genre, der er rejst langt siden Black Sabbath startede det hele for os. Det har været en rigtig spændende rejse, der har givet os ikke kun et utal af bands, men mindst lige så mange genrer og subgenrer.

At høre heavy er ikke bare en ting, og det kan alle heavyfans skrive under på. Nogle er til hårrocken, der havde sin storhed i 80’erne, andre er til glam, nogle til thrash og andre igen til goth og numetal. Og så er der alle de andre genrer, er også findes.

Rytme og elguitar

Dog forventes der noget af rocken. Ingen kan forestille sig heavy uden ikoniske guitarriffs og melodisk rytme. Der skal være tryk på trommerne, og det hele skal krydres med en forsanger, der ikke kun har en ikonisk stemme, men som også er født til at optræde.

Den er grundopskriften, der går igen hos alle de store, og publikum svarer gerne igen med headbanging, moshing, corna og meget andet. Hvem har ikke taget sig selv i at danse rundt med luftguitaren derhjemme og bare give den gas.

Genrerne skifter, ny inspiration kommer til, og de mange fans tager med glæde mod de nye input fra undergrundsscenerne til de store stadions.

Metalmusikken er ikke død

Der er langt fra pionererne fra 60’erne og 70’erne til de mange genrer, der findes i dag, men de har alle sammen det heavy element tilfælles, der binder dem sammen i en stor familie med mange grene på det voksende metaltræ.

Selvom metalmusikken og interessen for den er dalende, så er den på ingen måde død. Den er i forandring, men lever i bedste velgående med genrer som nu metal, industrial, retrometal og metalcore, og især i Tyskland og Skandinavien lever metalmusikken i bedste stil.

Ikke kun på de store scener, men især på de mange små, der findes i byer alle steder, og hvor det er muligt at opleve alle de små og spændende bands, der er på vej op på de store scener, og alle de små bands, der vil fortsætte med at være små, men som samtidig hver eneste gang vil give de fremmødte en fantastisk musikalsk oplevelse.

Om du er hjemme eller på besøg i en anden by i Europa, så kan du altid finde ligesindede, der dyrker metalmusikken. En stor familie, der spænder verden over, og som nemt kan guide dig i retning af de bedste undergrundsspillesteder.

zerif-lite